« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkmiddag: functies van heggen in de landbouw

november 15, 2023 @ 12:30 pm - 5:00 pm

Heggen zijn de afgelopen decennia in hoog tempo uit het boerenlandschap verdwenen. Toch kunnen ze belangrijke functies hebben voor de landbouw. Welke dan? Hoe kan je dat meetbaar en zichtbaar maken? En welke ervaringen hebben boeren met heggen op hun percelen?

HAS green academy en Aeres Hogeschool Wageningen verzorgen vanuit het SIA-project Regeneratieve Open Teelten een praktijkochtend over de functies van heggen in de landbouw. We staan in de kennissessie stil bij de effecten van een heg op waterkwaliteit en -kwantiteit, bodem en functionele biodiversiteit.

Op de percelen van Wilco de Zeeuw (Boer in Natuur) in Uden staat een oudere houtwal en heggen van verschillende leeftijden. Samen gaan we het veld in om te observeren en ervaren hoe die effecten in de praktijk zichtbaar en meetbaar zijn.

Programma
12:30 Inloop en lunch
13:15 Kennissessie: de functies van heggen voor de landbouw
14:30 Het veld in bij Boer in Natuur
16:00 Nabespreken
16:30 Afsluiting

Ben jij boer en wil je kennis opdoen en ervaringen uitwisselen over de rol van heggen in de landbouw? Meld je dan aan voor de praktijkochtend bij m.lokin@has.nl. Bij aanmelding wordt de praktische informatie nagestuurd. Tot dan!

Gegevens

Datum:
november 15, 2023
Tijd:
12:30 pm - 5:00 pm

Locatie

Boer in natuur
Erenakkerstraat 4
Uden, 5406VN Netherlands
+ Google Maps